Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske razgovarala je danas sa organizatorima najvećeg svjetskog investicionog događaja iz Abu Dabija o nastavku aktivne promocije potencijala Republike Srpske na ovoj platformi – i među kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i kod drugih zainteresovanih svjetskih ulagača.

Sastanku, koji je održan u onlajn-formatu, prisustvovali su v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac, te Valid Fargal, generalni direktor AIM platforme i Kinga Krzimovska, regionalni menadžer AIM za Evropu. U delegaciji IRBRS koja je razgovarala bili su i v.d. izvršnog direktora za upravljanje portfeljom Zlatko Popović, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove i međunarodnu saradnju Ivan Vidović i direktor Sektora za promociju stranih investicija Zoran Talić.

Sastanak je održan na inicijativu AIM, nakon što je delegacija IRBRS prisustvovala Godišnjem investicionom sastanku u Abu Dabiju (Annual Investment Meeting – AIM) u prvoj polovini maja.  Godišnji investicioni sastanak (AIM) je investiciona platforma koja ima za cilj da pomogne zemljama u razvoju da privuku strana direktna ulaganja.

Tokom današnjeg susreta dogovoreno je da predstavnici AIM putem svoje najveće svjetske plaftorme za investiranje prošire mrežu informisanja o projektima Republike Srpske i pozovu kredibilne međunarodne kompanije da ulažu u Republiku Srpsku.

Dogovoren je nastavak saradnje IRBRS i AIM u vezi sa učešćem IRBRS na narednom investicionom sastanku. Takođe, predstavnici AIM potvrdili su aktivno učešće na našoj Četvrtoj investicionoj konferenciji INVEST SRPSKA i Drugom INVEST FORUMU, velikom objedinjenom događaju u organizaciji IRBRS, uz podršku predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, koji će biti održan sredinom novembra na Jahorini.

AIM je vodeća svjetska investiciona platforma za kreiranje poslovnih ideja širom svijeta. Prvi Godišnji investicioni sastanak održan je 2011. godine. U međuvremenu je izrastao u događaj na kojem učestvuju predstavnici 174 zemlje, sa više od 20.000 učesnika i koji okuplja inovatore i lidere globalne ekonomije.

prijedor24h