Na oproštaju od svojih navijača u sezoni 2023/24. fudbaleri Rudar Priejdora su na Gradskom stadionu dočekali banjalučki Željezničar i slavili pobjedu rezultatom 4:2.

Na taj način su popularni „rudari“ sa Sane ovjerili treću poziciju na tabeli tako da rasterećeno putuju u Bijeljinu na megdan novom šampionu Radniku i proslavu titule Bijeljinaca.

Poveli su izabranici trenera Vuleta Trivunovića u petom minutu golom Srinvlea Anžea Patrika Gbegbea i bio je to rezultat prvog dijela. U nastavku je viđena prava goleada. Prvo je Simon Mišić u 47. minutu izjednačio rezultat, da bi 11 minuta posle rezervista Edin Kesić ponovo doveo „rudare“ u vođstvo. Žoel Da Silva Paulo je u 60. minutu povisio na 3:1 i tako se golom, najvjerovatnije, oprostio od domaće publike i navijača, a Marko Blanuša je u 80. minutu vratio rezultatsku neizvjesnost u finišu susreta. Konačan rezultat u četvrtom minutu sudijske nadoknade postavio je Xozef Amoa.

Rudar Prijedor – Željezničar (BL)           4:2 (1:0)

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 250. Sudija: Dejan Lazić (Modriča). Strijelci: 1:0 Gbegbe (5), 1:1 Mišić (47), 2:1 Kesić (58), 3:1 Da Silva (60), 3:2 Blanuša (80), 4:2 Amoa (90+4). Žuti kartoni: Raković, Bekić, Milaković, Živanović, Salčin (Rudar Prijedor), Kalabić, Sladojević, Tamidžija, Bajić (Željezničar). Crveni karton: Sergej Kalabić (Željezničar) u 82. minutu.

RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Salčin, Živanović (od 54. Marić), Milaković (od 78. Samardžić), Bekić, Raković, Amoa, Gbegbe (od 73. Sajak), Bilbija, Njamculović (od 54. Kesić), Da Silva.

ŽELJEZNIČAR (BL): Tamidžija (od 76. Višić), Sladojević (od 76. Mirčić), Blanuša, Đogić (od 65. Jovanović), Popara (od 19. Ivić), Šuput (od 46. Mišić), Vintonji, Grujić, Kalabić, Bajić, Trivunović.

Izvor: SportDC