Brojna domaća, regionalna i strana imena nastupiće na Memorijalnom festivalu “Ša festu” koji će biti održan 26. i 27. jula u Prijedoru.
“Ovaj Festival nije samo odavanje počasti, to je iskra koja zapali kreativnost i zajedništvo, pozivajući sve generacije da zajedno grade mostove preko generacijskih i kulturnih razlika”, poručio je “ŠA Fest” tim.

U LJetnoj bašti u “ŠA Live” 26. jula nastupiće “Partibrejkersi”, “Buč Kesidi”, “Sanšajn”, “Eho Radar” i “Artan Lili”, a 27. jula “Dubioza kolektiv”, Edo Majka, “Ateist Rep” i “Grin Bulz”.

U “Elektro parku”, zoni festivala u Starom gradu nastupiće, između ostalih, svjetski poznati didžejevi – Aleksandar Kovalski, Ian Puli, Danijel Kević.

U okviru festivala biće organizovan i pozorišni program – “Art kutak”, program za najmlađe i anti-stres zona.

Organizatori pozivaju ljubitelje muzike da prate objave na društvenim mrežama kako bi na vrijeme obezbijedili ulaznice za ovogodišnje okupljanje i saznali detalje Festivala.

“ŠA Fest” i ove godine podržava grad Prijedor, dugogodišnjeg prijatelj i pokrovitelj festivala.

Festival je posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Izvor: SRNA/RTRS