U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa, smrtno je stradala djevojka E.P. (25), a kako se nezvanično saznaje radi se o Eni Pašalić iz Bosanske Krupe od koje se brojni prijatelji i sugrađani opraštaju na društvenim mrežama.

Ona se nalazila u automobilu “fiat punto”, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima sletio u rijeku Unu.

U automobilu se nalazio i A.A. (24), koji se uspio spasiti, a kako se saznaje, njih dvoje su bili u emotivnoj vezi. Kako je za medije ranije potvrdio portparol Uprave policije MUP Unsko-sanskog kantona, Adnan Beganović, izvršen je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Nesreća se dogodila juče oko 18.45. Nakon slijetanja vozila u rijeku, suvozač A. A. (24) iz Bihaća uspio je isplivati, dok je vozač E. P. (25) iz Bosanske Krupe ostala zaglavljena u vozilu. Kada su ronioci specijalne policije MUP USK stigli do vozila i djevojke, nažalost, mogli su samo konstatovati smrt, izjavio je Beganović.

Nakon što je izvučeno tijelo nesretne djevojke, izvučeno je i vozilo, a put kroz kanjon Une je na nekoliko sati, dok je trajao uviđaj i izvlačenje vozila, bio potpuno zatvoren, te se saobraćaj preusmjeravao na alternativne pravce.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreću su uzrokovale stijene koje su se s obližnjih litica obrušile na put kojim je u kobnom trenutku prolazilo vozilo. U ovome trenutku nije sasvim poznato da li su stijene udarile vozilo ili su doprinijele da vozač izgubi kontrolu nad automobilom i sleti u rijeku Unu.

Pomenuti put koji kroz kanjon Une spaja Bihać i Bosansku Krupu, zbog brojnih krivina  i uskog kolovoza je vrlo opasan, a na mnogo mjesta nije adekvatno zaštićen od obrušavanja stijena, pa je i ranije dolazilo do ovakvih incidenata.

Prije nekoliko godina na početku puta bio je postavljen znak da vozači ovim putnim pravcem saobraćaju na vlastitu odgovornost, ali je zbog negodovanja javnosti uklonjen, pišu Neazvisne novine.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER