Ne čudi me osuda javnosti nakon što je Narodna skupština Republike Srpske izglasala gospođu Draganu Čavku za člana Upravnog odbora RTRS, poručio je ovo ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić.

Podsjećamo, Srpskainfo objavila je da je Dragana Čavka sinoć u Narodnoj skupštini RS izabrana kao član Upravnog odbora RTRS iz reda bošnjačkog naroda, iako se ranije izjašnjavala kao srpkinja od majke Jevrosime.

– Ne čudi me osuda javnosti nakon što je Narodna skupština Republike Srpske izglasala gospođu Draganu Čavku za člana Upravnog odbora RTRS-a. Ne interesuju me razlozi onih koji su glasali, ali smatram da se svemu tome trebalo malo ozbiljnije pristupiti – istakao je Amidžić, prenosi ATV.

On je naveo da su mediji izrazito važni, te da je ozbiljna stvar u pitanju, kao i da je Upravni odbor javnog servisa mjesto je za ljude sa iskustvom.

– Ukoliko neko želi da promijeni vjeru, to je njegova stvar, ali ako to radi zbog bilo koje pozicije, onda se javnost sa pravom pita o kakvim se ljudima radi. Mene bi bilo sramota – naglasio je Amidžić.

Dragana Ristić Čavka
FOTO: DRAGANA RISTIĆ-ČAVKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Od pjevačice, do pomoćnika ministra

Naime, Dragana Čavka kao član Socijalističke partije, izjašnjavala kao Srpkinja, te je u dva navrata bila na pozicijama pomoćnika ministra. Jednom u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske, a potom i u Ministarstvu finansija kao pomoćnik ministra za trezor, iako nikada zvanično nije preuzela tu funkciju, jer odluka nije objavljena u Službenom glasniku.

Prije politike Dragana se bavila muzikom, te su je Banjalučani poznavali kao članicu benda “Čiča Gliša”, čiji je član bio njen bivši suprug Saša Ristić.

Gafovi

Početkom 2018. godine obavljajući funkciju pomoćnice ministra trgovine i turizma, neslavno se “proslavila” zbog svojih gafova, piše ATV.

Naime, sa sjednice u februaru te godine objavljeni su videosnimci na kojima je teško i loše čitala, a kolegama se obraćala pogrešnim imenima i prezimenima.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER