Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas usvojili izvještaj o radu gradskog preduzeća “Autotransport” za prošlu godinu, negodujući i što se direktor nije pojavio na sjednici.
Za izvještaj su glasala tri odbornika, 21 je bio uzdržan, a nijedan protiv.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić rekao je da je dobio punomoć vršioca dužnosti direktora “Autotransporta” Darka Aleksića kojom je radnik preduzeća Petar Đaković ovlašten da Skupštini grada predstavi izvještaj o radu, ali su odbornici negodovali jer se direktor nije pojavio, a iz godine u godinu posluje sa gubicima.

Odbornici više političkih partija negodovali su i zbog nedostatka plana kako izaći iz nepovoljne situacije, te ukazivali na segmente koji se u parlamentu iz godine u godinu ponavljaju kao problem – nefunkcionisanje tehničkog pregleda, star vozni park, mali broj linija, nelojalna konkurencija, loš rad turističke agencije i nerad autobuske stanice, a nijedan odbornik nije diskutovao u korist preduzeća.

Đaković je rekao da je juče saznao da će danas pred Skupštinom grada predstavljati godišnji izvještaj o radu preduzeća, odgovorio je na pitanja na koja je znao odgovore, ali nije znao da odgovori na neka od ključnih pitanja, na primjer, koliki su dugovi preduzeća dobavljačima.

On je dodao da je situacija u preduzeću teška i da radnici nisu dobili plate za posljednja četiri mjeseca.

Odbornici su danas prihvatili izvještaje o radu “Toplane”, “Gradske tržnice”, “Vodovoda”, “Komunalnih usluga” i Zavoda za izgradnju grada.

Izvor: SRNA/kozarski.com