Grad Prijedor će 6. jula biti domaćin trke sa preprekama “Prijedor Urban Rush” na lokaciji Starog grada.

Ovo je potvrđeno na današnjoj sjednici Organizacionog odbora kojom je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kao generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije. On je istakao da će ova trka biti nešto drugačije nego do sada šta je Prijedor organizovao što se tiče sporta, nešto novo i što je u ekspanziji.
Inače, riječ je o uzbudljivoj, izazovnoj i zahtjevnoj trci koja se sastoji od mnogih prepreka, a koja je u mnogim dijelovima svijeta postala veoma popularna negdje čak i tradicionalna, dok se u našem gradu održava prvi put.
Ideja za organizovanjem trke sa preprekama u Prijedoru potekla je od Penjačkog kluba “Adrenalin” iz Prijedora koji je kroz svoj rad sa djecom prepoznao potrebu za takvom trkom, a koji će i biti i organizator ove sportske manifestacije.
Predviđena dužina staze je tri kilometra, a broj predviđenih prepreka na stazi je 33 , raznih težinskih kategorija i to i u muškoj i u ženskoj kategoriji.
Nakon prvih kvalifikacija, tokom popodneva održavaju se i finalne trke u obje kategorije sa po 10 učesnika. Starosno ograničenje za učesnike trke je 16 godina.
Trenutno je 155 prijavljenih učesnika iz Republike Srpske, BiH i regiona i budući da je rok za prijave otvoren još 30 dana očekuje se da će taj broj biti i veći.
Organizatori poručuju da je cilj trke zdrav život i bavljenje sportom sa željom da trka pređe u tradiciju i da se održava svake godine.

Izvor: prijedorgrad.org