Gradska uprava Prijedor tradicionalno obilježava Dan rijeke Sane, a ove godine ta aktivnost simbolično je počela danas kada je organizovana akcija uklanjanja granja na gradskom mostu.

Riječ je o akciji čišćenje nakupljenog otpada, šiblja i balvana na jednom od stubova mosta, što je onemogućavalo normalan protok vode.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Aleksandar Šobot izjavio je da je prva polovina juna rezervisana za aktivnosti uređenja obala rijeke i priprema za ljetnu sezonu.
” Ova akcija čišćenja stubova mosta označava početak tih aktivnosti. Čekali smo pogodan trenutak, imali smo procjene da ne ugrožava statiku mosta i odlučili da riješimo ovaj gorući problem koji je bio tu, koji se ogleda u nakupljanju drveća i otpada na jednom od nosećih stubova mosta”, rekao je Šobot novinarima.
Iz Gradske uprave najavljuju da će nakon ove akcije biti nastavljeno uređenje obale i gradskih kupališta prikupljanjem i odvoženjem smeća, košenjem trave i dovoženjem kontejnera. Za uređenje obale i gradskih kupališta iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 15 000 KM, a očekuje se i učešće volontera i ljubitelja Sane u uređenju njenih obala.
U današnjoj akciji ukanjanja više desetina kubika drveta iz rijeke Sane učestvovali su i pripadnici Teritorijalno.vatrogasno spasilačke jedinice u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor.

Izvor: prijedorgrad.org