Kik-bokser Lazar Gavranović, član KBK “Crveni škorpion”, osvojio je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori i tako postao viceprvak Balkana u disciplini K-1 juniori do 71 kg.

“Bilo je teško, jer da bih se plasirao na Prvenstvo Balkana, morao sam prvo ući u sastav reprezentacije BiH. Puno je tu bilo rada, truda i odricanja. Uspio sam tako što sam osvajao državna prvenstva u prethodnom periodu. Zahvaljujući uspjesima na turnirima, dobio sam poziv od selektora reprezentacije i tako se našao na Balkanskom prvenstvu u Baru u Crnoj Gori”, kaže Gavranović.

Ovaj mladi kik-bokser trenirao je fudbal deset godina u FK “Rudar-Prijedor”, ali je ljubav prema borilačkom sportu bila jača.

“Nekako mi se više svidjela ova borilačka vještina i adrenalin koji kik-boks nosi. Ovaj sport mi je zanimljiviji i imao sam nekako više uspjeha”, ističe Gavranović.

Trener i uprava Kluba ponosni su na svog takmičara.

“Ovo je samo jedan u nizu njegovih dosadašnjih uspjeha u proteklih pet godina, koliko se bavi ovim sportom. Ja sam preponosan na Lazara. Osvajao je do sada sve što se može osvojiti. Prvo bih istakao da je izuzetno kulturan dječak, što je, po meni, najbitnije u sportu. Na treninzima je redovan i veoma disciplinovan. Predviđam mu sjajnu karijeru i mislim da će još sjajnije medalje doći sa Evropskog i Svjetskog prvenstva”, ističe Milan Tomaš, trener u KBK “Crveni škorpion”.

Nakon uspjeha na Balkanskom prvenstvu, Lazaru ovog ljeta predstoje intenzivne pripreme za Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Tomaš ističe da su do sada imali podršku Grada. Nadaju se podršci i ovaj put, kako bi Lazar u septembru otišao put Atine na Svjetsko i u novembru na Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: kozarski.com