Gradonačelnik Slobodan Javor, upriličio je sastanak sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika, prilikom koga je navedeno da je u budžetu Grada Prijedora predviđeno 200.000 KM za namjene sufinansiranja projekata u stambenim zgradama.
Predsjednici zajednica etažnih vlasnika veoma su zadovoljni potezom gradonačelnika i Gradske uprave, stavkom u budžetu kojom se predviđaju sredstva za sanaciju i uređenje stambenih objekata u gradskoj i prigradskoj zoni.
“Petnaest godina sam predsjednik zajednice etažnih vlasnika i mi smo se nekada ranije obraćali Gradskoj upravi putem raznih pisama i poziva da nam pomognu u sanaciji naših problema. Prije svega to su krov, fasada i oluci, ali nismo nailazili na pozitivne odgovore i mislim da je ovo stvarno jedan veliki iskorak za Prijedor i da ćemo konačno riješiti mnogobrojne probleme. Ovo nam puno znači, i ne samo nama već i za sam naš grad, za njegovu ljepšu panoramu u budućnosti”, rekao je Predrag Stojnić, jedan od predsjednika zajednica etažnih vlasnika.

Slobodan Đaković rekao je da je on predsjednik zajednice etažnih vlasnika koja ima šest stanova i prikupljena redovna mjesečna sredstva ne mogu da riješe njihov problem parkinga ispred zgrade.
“Želimo da se zahvalimo gradonačelniku na ovoj ideji i da ovo postane praksa, kako bismo vremenom riješili mnoge probleme po pitanju stambenih zgrada u gradu”, rekao je Đaković.
Iz Gradske uprave Prijedor najavljeno je da će u narednom periodu biti objavljen Javni poziv za zajednice etažnih vlasnika, a tiče se raspodjele sredstava za sufinasiranje određenih radova. Po riječima gradonačelnika Prijedora, Slobodana Javora, cilj ovog sastanka je da se odrede prioriteti i ključni problemi sa kojima se predsjednici zajednica etažnih vlasnika svakodnevno susreću.
“Naš plan jeste da raspišemo Javni poziv u dva ili tri lota, u sklopu koga će se gledati funkcionalnost samih zajednica etažnih vlasnika, odnosno da li su oni spremni i u kom obimu, da učesvuju finansijski i to će svakako nositi određene bodove. Nakon završenog Javnog poziva, mi ćemo sagledati tabelu da vidimo ko je koliko spreman da učestvuje. U odnosu na to odredićemo procenat učešća Gradske uprave. To učešće će iznositi od 20 do 50 odsto i sufinansiraćemo prioritetne projekte”, rekao je Javor.
Na području grada Prijedora registrovano je oko 330 zajednica etažnih vlasnika.

Izvor: kozarski.com