Novak Đoković se zbog povrede koljena povukao sa Rolan Garosa i prepustio je titulu u Parizu jer ćemo dobiti novog šampiona, ali i prvo mjesto Janiku Sineru, koji će od ponedjeljka biti prvi reket svijeta.

Ipak, još veća briga je to što Novaku tek slijedi zgusnut raspored, gdje dolaze Vimbldon i Olimpijske igre.

Olimpijske igre su posebno bitne i one su bile Novaku prioritet i prije početka sezone. Vimbldon kreće već 1. jula, tako da tu ne postoji ni promil šanse da će igrati na travi u Londonu, dok će velika neizvjesnost biti i zbog Olimpijskih igara.

Telegraf” je kontaktirao Dejana Aleksandrića, specijalistu ortopedije, koji i vrši operacije medijalnog meniskusa, koji je pojasnio situaciju oko Novakove povrede i donekle dao nadu da bi možda i mogli da ga vidimo u Parizu na Olimpijskim igrama.

“U zavisnosti od stepena povrede, ukoliko je neophodno da dođe do operacije, kod povrede koljena, oporavak kod profesionalnih sportisa može da traje i od četiri do šest nedjelja. Tako da, kada je Novak Đoković u pitanju, vjerujem da se možemo nadati da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu”, rekao je dr Aleksandrić za “Telegraf”.

Inače, dr Aleksandrić je i doktor Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: Telegraf

Foto: Tanjug