ПРИЈЕДОР, 6. ЈУНА /СРНА/ - Трећи сајам комуналне опреме и пратеће индустрије "Експо Приједор" у граду на Сани данас је окупио 26 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Treći sajam komunalne opreme i prateće industrije “Ekspo Prijedor” u gradu na Sani danas je okupio 26 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Direktor preduzeća “Komunalne usluge” Prijedor Dalibor Grabež rekao je da je ovo prilika za upoznavanje sa distributerima i prodavcima komunalne opreme, kao i informisanja o novoj tehnologiji u ovoj oblasti s ciljem unapređenja rada. On je rekao da je ovaj skup važan i zbog toga da Prijedor predstavi svoje privredne i turističke potencijale.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je gradsko preduzeće ovim sajmom napravilo jedan od više krupnih iskoraka u svom radu unazad tri godine, a da grad učestvuje u nabavci nove mehanizacije i obnovi voznog parka.

Ove godine izdvojili smo dodatnih 100.000 KM u budžetu grada za nabavku još jedne mašine buldozera koji će biti smješten na deponiji. Mještani su tražili da se deponija dodatno zatrpava svaki dan. Još 100.000 KM izdvojiće preduzeće i uskoro očekujemo raspisivanje tendera za nabavku upravo te mašine – najavio je Javor.

Predsjednik Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti RS Aleksandar Vračić rekao je da će od iduće godine ovaj sajam biti održavan u prvoj sedmici juna. On je ukazao da brojna preduzeća iz ove oblasti imaju problem sa zastarjelom opremom ili sa nedovoljno opreme, te da je zbog toga značajno da se na ovakom skupu upoznaju sa ponudom opreme i načinima finansiranja.

Domaćin i organizator sajma je gradsko preduzeće “Komunalne usluge”, a saorganizator je Udruženje preduzeća komunalnih i uslužnih djelatnosti Republike Srpske. Sajam se održava na aerodromu “Urije”.

Autor: SRNA

Foto: SRNA