БЕОГРАД, 8. ЈУНА /СРНА/ - Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић присуствују молебану за Републику Српску и Србију који служи Његова светост патријарх српски Порфирије./Фото - Борислав Здриња/

Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cijenu uvijek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost.

Napisao je ovo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Svesrpskog sabora koji se danas održava u Beogradu.

On je istakao da “u ovim teškim vremenima moramo naći snagu i mudrost kako bismo sačuvali narod i istoriju”.

– Vremena su teška, izazova je mnogo. Istorija nas je naučila da samo u zajedništvu i sabornosti možemo da nađemo onu snagu i mudrost koji su nam potrebni kako bismo sačuvali nas narod i državu od neumitnih tokova istorije – naveo je Vučić, prenosi Blic.

“Sabor posvećen budućnosti”

Kako je rekao, “na čvrstim temeljima istorije i sa ponosnim sjećanjem naših slavnih predaka, možemo da gradimo budućnost.

– Zato je ovaj sabor posvećen budućnosti, dok se sa ponosom sjećamo slavnih predaka, naše duhovnosti, kulture i tradicije. Samo na tim čvrstim temeljima možemo da gradimo naše sutra – zaključio je on.

Vučić prisustvuje danas Svesrpskom saboru “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”. Manifestacija je počela molebanom u Hramu Svetog Save, a završiće se večeras vatrometom.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SRNA