Korpulentni napadač Rudara iz Prijedora, Žoel Paulo da Silva, po drugi put u nizu izabran je u idealni tim sezone Prve lige Republike Srpske u organizaciji našeg portala. U ove dvije sezone mnogi defanzivci su se “žalili” da je to najnezgodniji fudbaler za čuvanje, izuzetno jak, brz, a pri tome i zna sa loptom, tako da ga je jako teško čuvati.

U razgovoru za naš portal Da Silva govori o nagradi, ovoj sezoni, ali i ove dvije sezone u Rudaru, u kojima žali samo što nije Rudara uveo u viši rang.

– Prvo, želim da se zahvaim svim trenerima i kapitenima koji su glasali za mene još jednom. Jako sam srećan zbog ovog priznanja, rekao je na početku našeg razgovora Žoel Paulo da Silva, pa dodao:

– Zadovoljan sa svojim igrama. Pritiskao sam sebe mnogo ove sezone jer sam postavio za cilj da postignem 20 golova. Na kraju, postigao sam 17, još dva u Kupu, i upisao šest asistencija. To je OK, zadovoljan sam statistikom.

Ipak, kako kaže, nije potpuno srećan jer je tim završio na trećem mjestu.

– Završili smo treći i nisam srećan zbog toga. Frustriran sam jer smo po meni imali najbolji tim u ligi, ali fudbal je ponekad čudna stvar, možete imati najbolji tim, a opet ne pobjeđivati neke utakmice.

Rudar je mijenjao trenera u prvom dijelu sezone, pa je i to negdje uticalo na sam tim.

– Ne znam kako da objasnim šta nam se dešavalo ove sezone. Dobro smo počeli sezoni, ali mislim da je gubitak nekoliko bitnih igrača u lošem trenutku uticao. Uz to, promijenili smo trenera, a kada mijenjaš trenera, to se uvijek osjeti, jer je sve novo, treba vremena za adaptaciju na nove zamisli, novu taktiku i dosta smo bodova izgubili u tim trenucima.

Dvije sezone je Da Silva u Rudaru i kaže da je sve bilo sjajno, te da se osjeća kao domaćin sada, a jedino žali što nije uveo Rudara u WWin ligu.

– Moje vrijeme provedeno u Rudaru i Prijedoru je nevjerovatno. Zahvalan sam Rudaru što mi je dao ovu priliku, upoznao sam ovdje sjajne ljude i nikada neću zaboraviti ni jednu osobu koja je bila oko i unutar kluba i koja mi je davala punu snagu za utakmicu. Kada vidite te ljude iza sebe, morate dati 100% svaku utakmicu. Volim da se borim za svoju podršku. Mislim da ću kada završim karijeru jednom ovdje doći da se odmorim, jer ja se sada osjećam kao Prijedorčanin. Žalim samo zbog toga što nisam uveo Rudara u viši rang. 

Ugovor sa Rudarom mu traje još jednu godinu, a on za sada ne zna koji će mu biti sljedeći korak. Iako se govorilo da određenog interesovanja ima, on za konkretne ponude ne zna još uvijek.

– Trenutno, ne znam za ponude od drugih klubova. Kada one budu tu, uzeću neko vrijeme za izbor. Trenutno ne znam gdje ću biti u budućnosti, ali se nadam da će to biti najbolje za mene.

Žoel Paulo da Silva je u Rudar stigao početkom sezone 2022/23 i u 57 utakmica za Rudar je postigao 28 pogodaka.

Izvor: SportDC