БИЈЕЉИНА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Бијељини кључеве 12 станова за избјегла и расељена лица.

Danas je svečan dan zato što rješavamo važno pitanje za izbjegle i raseljene osobe u Amajlijama kod Bijeljine, izjavio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nakon što je svečano uručio ključeve za 12 stanova.

Dodik je poručio da je Srpska ovdje izgradila pet zgrada i 59 stanova, što govori da se radilo u kontinuitetu.

– U meni se prepliću osjećaji sreće i tuge, zato što to prije nismo završili. Srećan sam što smo konačno to uradili. Mi ćemo se baviti ovim pitanjem sve dok ono traje. Nastavićemo da radimo zajedno sa svim strukturama uključenim u rješavanje ovog pitanja. Slična zgrada se već sutra otvara u Nevesinju i to nije kraj ovog programa – rekao je Dodik.

dodjela stanova u amajlijama
FOTO: SRNA

Dodik je naglasio da je važna uloga lokalne zajednice.

– Idemo tamo gdje lokalna zajednica riješi određene uslove. Takav je koncept programa. Nastavićemo sa ulaganjima u Bijeljinu – naveo je Dodik.

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljene osobe i migracije, Davor Čordaš, izjavio je da će današnjim uručivanjem ključeva 12 stanova za izbjegle i raseljene osobe u bijeljinskom naselju Amajlije u ovom gradu biti završen Projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB dva.

davor čordaš dodjela stanova u amajlijama
FOTO: SRNA

On je rekao da je zgrada odmah opremljena i namještajem, te da se Vlada Republike Srpske zadužila kod Evropske banke za razvoj za 18 miliona evra, a učešće lokalne zajednice je 11 miliona evra za projekat CEB dva.

Autor: SRNA/Srpskainfo