Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovao prijem za višestruke davaoce ove dragocjene tečnosti.

Na prijemu je bilo deset višestrukih davalaca koji su krv darivali najmanje pedeset puta , a bilo ih je nekoliko sa sto i više puta.

Gradonačelnik im se obratio riječima zahvalnosti što su svojom humanošću spasili mnoge ljudske živote te da će kao ljudi veliko srca biti uvijek prepoznati i uvaženi u svom gradu. Na prijemu je bilo riječi i o određenim benefitima koje kao lokalna zajednica možemo da omogućimo višestrukim dobrovoljnim davaocima, što će uskoro biti uvedeno u praksu.
Sekretar Gradske organizacija Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović iskoristio je priliku da svim dobrovoljnim davaocima krvi širom svijeta čestita 14. juni, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.
” Uvažavajući činjenicu da je krv jedini lijek koji se ne može kupiti i da krv treba da čeka pacijenta zahvaljujemo što je ime jedne ulice u našem gradu dodijeljeno dobrovoljnim davaocima krvi , a posebno na ovom današnjem prijemu koji se nikada do sada nije dogodio i što smo na ovaj način posebno uvaženi”, rekao je Veselinović.
Na prijemu je bio Mirko Čelica koji je krv darivao 107 puta, a prvi put je to učinio sa 18 godina.
” Da nije bilo prokletog rata bilo bi i više i nijednom nisam bio odbijen jer sam bio zdrav i posebno bih se zahvalio na ovom prijemu jer od momenta kad sam prvi put darivao krv pa do danas niko nas nije na ovaj način uvažio”, rekao je Čelica.

Izvor: prijedorgrad.org