ПРИЈЕДОР, 20. ЈУНА /СРНА/ - Град Приједор годишње издваја више од 7,5 милиона КМ за подршку пронаталитетној и демографској политици, рекла је начелник градског Одјељења за образовање, здравство, социјалну заштиту, пронаталитетну и демографску политику Оливера Брдар Мирковић.

Grad Prijedor godišnje izdvaja više od 7,5 miliona KM za podršku pronatalitetnoj i demografskoj politici, rekla je načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković.

Ona je na konferenciji za novinare navela da je “Konferencija beba”, koju grad i ove godine organizuje u saradnji i na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, kruna aktivnosti i mjera pronatalitetne politike u Prijedoru.

– Ovom manifestacijom grad Prijedor zaokružuje sve mjere pronatalitetne politike koje provodimo u prethodnom periodu. Kroz direktne i indirektne mjere Gradska uprava izdvaja više od 7,5 miliona KM za podršku pronatalitetnoj i demografskoj politici – naglasila je Mirkovićeva.

Ona je najavila da će ovogodišnja “Konferencija beba” biti održana 25. juna u Ljetnoj bašti.

– Od 9.00 časova počinje registracija beba rođenih između dvije manifestacije, a program počinje u 10.00 časova. Manifestacija će biti premještena u sportsku dvoranu `Mladost` u slučaju lošeg vremena – rekla je Mirkovićeva.

Ona je dodala da će i ove, kao i prethodnih godina, gradonačelnik Prijedora nagraditi tročlano predsjedništvo koje čine najstarija beba rođena u periodu od prošle do ove “Konferencije beba”, najmlađa beba i beba sa najvećim brojem braće i sestara.

– `Konferenciju beba` podržava većina javnih ustanova i preduzeća čiji su osnivači grad i republika, ali i mnogobrojni privrednici Prijedora i ove godine imamo veći odziv nego ikada. Biće bogat program, a i nagrade za sve koji dođu da se družimo u Ljetnoj bašti – istakla je Mirkovićeva.

Ona je rekla da je, prema podacima Matičnog ureda, u Prijedoru prošle godine rođeno oko 500 djece.

Autor: SRNA/Srpskainfo

FOTO: SRNA