Rekonstrukcija prijedorske Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović” trebalo bi da počne do kraja ove godine.

Riječ je o velikom i zahtjevnom projektu, koji osim rekonstrukcije objekta, podrazumijeva i dogradnju dodatnog dijela bolnice.

Izrada idejnog projekta je pri kraju, a vrijednost planiranih radova procijenjena je na oko 140 miliona maraka.

1985. godine, kada je zvanično otvorena, prijedorska Opšta bolnica bila je jedna od najsavremenijih zdravstvenih ustanova u bivšoj Јugoslaviji.

Od tada do danas u nju je malo ulagano i prijeko joj je potrebna rekontrukcija.

Zub vremena učinio je svoje. Objekat je dotrajao . Kako bi se kvalitet usluga unaprijedio, neophodno je ići u korak s vremenom, ističu pacijenti, ali i građani. Zbog toga, kažu, najveći i najznačajniji regionalni zdravstveni centar mora da bude modernizovan.

Prvi na listi prioriteta prilikom rekonstrukcije prijedorske Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović” je krov, koji je u veoma lošem stanju i koji je u prethodnom periodu tokom jačih kiša prokišnjavao, uzrokujući probleme radnicima ali i pacijentima.

Nakon sanacije krova, pristupiće se rekonstrukciji ostalih dijelova ustanove. U planu je i izgradnja novog dijela bolnice, odnosno aneksa u kojem će biti smještene specijalističke ambulante za dnevni prijem pacijenata.

– Ono što je naš plan, jeste da prvo radimo aneks, kako bi njega doveli u funkciju i kako bi polako dio po dio izmiještali i na taj način omogućiti nesmetan rad ostalih odjeljenja – istakao je Miroslav Vijelić, v.d. direktora Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

Idejni projekat za rekonstrukciju izrađuje prijedorski Zavod za izgradnju u saradnji sa medicinskom strukom i trebalo bi da bude završen narednog mjeseca

– Ako ministarstvo se složi, a imali smo sastanak, mislim da je sve onako kako su oni tražili i zahtijevali, ostaje na Vladi
da se usvoji, da se da zeleno svjetlo, i mi idemo na raspisivanje tendera – poručio je Slobodan Јavor, gradonačelnik Prijedora

U planu je i uvođenje novih usluga koje su nedostajale prijedorskoj bolnici, čime bi ova ustanova trebalo da postane jedna od najsavremenijih i najopremljenijih.

Autor: RTRS