Od 2. jula do 7. decembra Neptun će biti na retrogradnom putovanju i donosi kreativno nadahnuće. A na koje znakove će najviše uticati?

Neptun je planeta iluzija, snova i kreativnosti – na svojom najvišem nivou, povezan je s dubokom, bezuslovnom i duhovnom ljubavlju, a na najnižoj s lažima i manipulacijom. Kako Neptun putuje retrogradno od 2. jula do 7. decembra, podstiče da se podigne veo i otkrije viša istina. Iluzije, ideje, snovi i želje koje smo ponekad imali možda više ne odjekuju ili se ne osjećaju usklađeno s putem kojim se sada krećemo.

Neptun u retrogradnom ciklusu Riba 2024. godine

Ako želite da zaronite dublje u ciklus retrogradnog Neptuna, sjetite se onoga što se za vas odvija od decembra 2023. (ili čak od aprila 2011.), posebno u područjima koja se odnose na vašu kreativnost, snove, iluzije, intuiciju i potencijalne prevare.

Pod ovom retrogradnošću, nešto što se događalo u tom vremenskom razdoblju može da dođe do izražaja ili ćete dobiti više uvida i odgovora. Zapamtite, retrogradni Neptun je suptilna energija, tako da možda neće biti potpuno jasno što se odvija.

Kreativne blokade i duhovno putovanje

Kao planeta kreativnosti, mašte i snova, retrogradni Neptun ponekad može da stvori kreativne blokade, ali to je samo u nastojanju da ponovno rodimo našu kreativnu viziju. Iako možemo da se osjećamo sputanim ili zaglavljenim kada su u pitanju kreativni projekti na kojima radimo, jednom kada se Neptunove stanice usmjere, vjerovatno ćemo doživjeti nova kreativna nadahnuća i ideje koje naš rad mogu da podignu na viši nivo. Ako se osjećate kreativno blokirani, mogli biste da iskoristite ovo vrijeme za odmor od kreativnih projekata i više se fokusirate na logistiku. Ponekad našim kreativnim procesima treba kontrolna lista i plan, a ovo bi bilo dobro vrijeme da poradimo na tome.

Neptun je planeta duhovnosti, pa dok putuje retrogradno, možemo da se nađemo u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono do čega držimo kao istinitoga. Možemo postati skloni različitim ideologijama ili drugačijim načinima postojanja. Ako smo duhovno zaobilazili stvari u našim životima, retrogradni Neptun može iznijeti te probleme na površinu, vodeći nas da se s njima suočimo.

Tri horoskopska znaka će da osjete ovo retrogradno putovanje.

Iako će energija biti suptilno izražena za svakoga sve vrijeme, određeni horoskopski znakovi će ipak Neptunov retrogradni hod osjetiti dosta izražajnije.

Blizanci

Blizanci će tokom Neptunovog retrogradnog ciklusa biti pozvani da preispitaju svoje društvene odnose vještine u komunikaciji. Moguće je da će otkriti nejasnoće i nesporazume u svojim interakcijama s drugima.

Biće podstaknuti da razmotre istinitost svojih riječi i namjera, te će se fokusirati na autentičnost. Kreativnost može biti blokirana, ali je idealno vrijeme za istraživanje novih ideja i prilagođavanje starih projekata. Takođe, suočiće se s pitanjima sopstvene duhovnosti i tražiće dublje značenje u svakodnevnim situacijama.

Djevica

Device će osjetiti uticaj retrogradnog Neptuna u aspektima povezanim s njihovom svakodnevnom rutinom, zdravljem i služenjem drugima. Retrogradni ciklus može da donese zbunjenost u vezi s ličnim ciljevima i svrhom.

Djevice će biti pozvane da preispitaju svoje navike i metode rada, te pronađu ravnotežu između praktičnosti i duhovnosti. Ovo je vrijeme kada Djevice otkrivaju skrivene talente ili interesovanje za kreativne projekte koji su ranije bili zanemareni. Takođe, ovo razdoblje može da donese povećanu osjetljivost na emocionalne potrebe i podstakne ih na dublje emocionalno isceljenje.

Ribe

Ribe, kao znak kojim vlada Neptun, će ovu retrogradnost osjetiti duboko i lično. Retrogradni Neptun može da podstakne introspektivna razmišljanja i osjećaj nostalgije. Suočiće se s prošlim iluzijama i otkriće kako su njihovi snovi i ideje izgrađeni na temeljima koje je potrebno potpuno preispitati.

Ovo je vrijeme za pročišćavanje vizija i usklađivanje sa pravom istinom. Kreativni blokovi mogu da budu prisutni, ali Ribe ih mogu savladati fokusiranjem na duhovnu praksu i samorefleksiju. Ovo razdoblje donosi dublje razumijevanje sopstvenih emocija i potrebu za emocionalnim iscjeljenjem, piše Sensa.hr.

Izvor: ATV