Na igrama “Briksa” koje su održane u ruskom gradu Kazanju, uz učešće 97 država svijeta i sa blizu 5000 sportista, učestovali su i prijedorski stonoteniseri u sastavu reprezentacije Republike Srpske.

Po prvi put, pod obilježjima Republike Srpske, u 8 sportskih disciplina, od ukupno 27, nastupila je reprezentacija Republike Srpske sa 64 takmičara.

Okosnicu ženske reprezentacije u stonom tenisu činile su članice stonoteniskog kluba “Prijedor” Marija Gnjatić, Miljana Velaula i Jelena Mrđen. U ekipnom dijelu reprezentacija Republike Srpske je zauzela 11. mjesto sa izgubljena dva meča protiv Azerbejdžana 3:0 i Bahreina 3:1 i dobijenim mečom protiv Armenije 3:0. U pojedinačnom dijelu, Marija Gnjatić se uspjela kvalifikovati u glavni žrijeb među 32 najbolja, ali je u prvom kolu imala za protivnicu vrlo jaku kinesku reprezentativku.

Prijedorske teniserke su istakle da ima je bila velika čast predstavljati Republiku Srpsku na tako velikom takmičenju. Posebno ih je oduševila srdačnost učesnika igara koje su bile u rangu Univerzijade. Igre, koje su trajale od 12. do 23. juna otvorio je Vladimir Putin, predsjednik Ruske Federacije.Selektor ženske reprezentacije bio je Slavko Antonić.
Muška stonoteniska reprezentacija Srpske takođe je  zauzela 11. mjesto.

Izvor: kozarski.com