ПРИЈЕДОР, 27. ЈУНА /СРНА/ - У Приједору је данас организована хуманитарна акција "Црвено-бела крв" у којој је 35 лица дало крв.

U Prijedoru je danas organizovana humanitarna akcija “Crveno-bela krv” u kojoj je 35 lica dalo krv, rečeno je Srni u Klubu navijača Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” Republike Srpske.
Akcija “Crveno-bela krv” u Prijedoru prvi put je održana 2013. godine, a danas se organizuje deseti put, budući da nije održavana u kontinuitetu.

“Ubuduće ćemo nastojati da ovakve akcije dobrovoljnog davanja krvi organizujemo dva puta godišnje”, rečeno je Srni u ovom klubu.

Humanitarna akcija “Crveno-bela krv” održava se 30. jubilarni put danas i sutra u Medija centru Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji i Srpskoj, poput Kosovske Mitrovice, Trebinja, Doboja, Prijedora, Prokuplja, Banjaluke i ostalih.

Tu humanitarnu akciju od 2012. godine organizuje Institut za tansfuziju krvi Srbije i Sportsko društvo “Crvena zvezda” sa Udruženjem građana “Delije sever”, te je tokom prethodnih 29 akcija prikupljeno oko 12.000 jedinica krvi.

Izvor: SRNA/kozarski.com