Uz podršku i pookroviteljstvo gradske uprave, Turistička organizacija i Penjački klub “Adrenalin” po prvi put u Prijedoru organizuju trku sa preprekama pod nazivom “Prijedor Urban Rush”. U Turističkoj organizaciji pojašnjavaju detalje. “Građani Prijedora i svi oni koji vole prirodu, avanturu i oni koji imaju avanturistički duh, pozivamo ih da nam se pridruže na našoj prvoj OCR trci “Prijedor urban raš”, koju organizujemo 6. jula u staroj bašti to jest u starom dijelu grada i na obalama rijeke Sane.  OCR trke sa preprekama su nešto što je tradicionalno i da kažemo u uzlaznoj putanji u cijelome svijetu pa smo tako i mi došli na ideju da u našem gradu priuštimo jednu ovako zanimljivu i spektakularnu trku za sve naše sugrađane. Odlučili smo se za okruženje starog grada i obalu rijeke Sane u nadi da će svi oni koji posjete Prijedor moći, osim ugodne zabave i trke, da upoznaju naše prelijepe predjele grada Prijedora. Do sada se prijavilo preko 200 takmičara iz zemlje i regiona i očekujemo da će to da bude zaista fantastična manifestacija, koja će doprinijeti popularizaciji sporta u našem gradu”, istakla je Dijana Aramanda, direktor Turističke organizacije.

OCR ili trke sa preprekama postaju sve popularnije, a u Penjačkom klubu “Adrenalin” punom parom rade na izradi i pripremi elemenata koji će zadovoljiti postojeće standarde, ali i očekivanja takmičara. Pored kopnenog dijela, predviđeno je i savladavanje prepreka u vodi. “Trka podrazumijeva kako provlačenje i trčanje, tako i prelaz raznih prepreka, počevši od zidova, do raznih provlačenja. Pripremili smo penjačke zidove, a sve to je jedan poligon kao u vojsci. Ove godine elemente smo podigli na jednu rigorozniju mjeru. Mislim da će takmičari  biti zadovoljni  elementima, a staza je duga oko tri kilometra”, rekao je Draško Anđelić,  član Upravnog odbora Penjačkog kluba “Adrenalin”.

Trka sa preprekama uvrštena je u ovogodišnji kalendar “Prijedorskog ljeta” a u lokalnoj upravi ističu da koriste svaku priliku da se u gradu  upotpune sportski sadržaji i promoviše zdrav način života. “Mi smo zaista srećni zbog toga što su Penjački klub “Aderenalin” i Turistička organizacija došli na ideju da i naš gad organizuje ovakvu trku. Uvijek se trudimo kao grad sporta da upotpunimo sadržaje, da ponudimo našim sugrađanima, kako rektreativcima tako i vrhunskim sportistima neke druge događaje, nešto novo, da idemo ukorak sa vremenom. Ove trke sa preprekama su, da tako kažemo, multidisciplinarno takmičenje, dakle za sve ljude koji se rekreativno i profesionalno bave sportom”, rekao je Aleksandar Miješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije

Trka sa preprekama biće održana u subotu, 6. jula. Organizatori i pokrovitelj se nadaju da će ispuniti očekivanja takmičara i posjetilaca i da će ova manifestacija ubuduće biti tradicionalna. Trka se datumski poklapa sa održavanjem “Garden festa”, što će pojačati promociju prijedorskih turističkih potencijala.

Izvor: kozarski.com