U Galeriji ” Sreten Stojanović” otvorena je izložba radova učesnika 17. festivala crteža i muzike, kojom je Festival zvanično i završen.
Ove godine na Festivalu učestvovalo je 6 studenata sa mentorima sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, koji su se u finalnoj večeri ovog festivala publici predstavili sa oko pedeset radova rađenih pastel tehnikom. Po riječima učesnika, najljepše tokom Festivala bilo je druženje.
“Kao u svakom poslu tako i u ovom konekcije su jako bitne, sva ta prijateljstva koja ostvarimo na ovaj način trajaće nam kroz naše buduće karijere”, rekao je Danilo Pauković, student Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Muzički dio programa tokom Festivala bio je sadržajno bogat, što potvrđuje i završni koncert tenora Ermina Ašćerića uz klavirsku pratnju Nine Fuštar.
“Mi smo napravili program tako da bude prilagođen nekoj široj publici. Odabrali smo jedne od najljepših italijanskih klasičnih ljubavnih pjesama da ih izvedemo pred prijedorskom publikom”, rekao je Ašćerić.
Srećna i zadovoljna što je dobila priliku da ponovo nastupa u svom gradu, najmlađi dirigent Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, Nina Fuštar, nije krila zadovoljstvo.
“Jako sam uzbuđena pred koncert zato što mislim da je prošlo 6 godina od mog posljednjeg nastupa u Prijedoru. Imala sam manje nastupe, kao pratnja na izložbama, ali moj nastup ovakvog tipa bio je davno. Radosna sam da svojim sugrađanima mogu pokloniti jedan ovakav koncert”, rekla je Fuštarova.

Iz Galerije “Sreten Stojanović”, kako navode, zadovoljni su sa rezultatima ovogodišnjeg Festivala.
“U kulturi je najteže trajati, ovaj festival koji je pokrenuo Tihomir Ilijašević, zaista je dokaz trajanja kroz neobičan spoj umjetnosti. Kroz sve prošle godine ovaj festival spaja mlade likovne umjetnike, njihove mentore i muziku”, rekao je Boris Eremić, direktor Galerije “Sreten Stojanović”.
Izložba radova nastalih na 17. festivalu crteža i muzike biće otvorena mjesec dana.

Izvor: kozarski.com