U BiH danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz malo do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Za sutra se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Početak naredne sedmice u BiH

Ponedjeljak će biti pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će usloviti padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. Pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U utorak se očekuje oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER