Pripadnik Žandarmerije ranjen je iz samostrela u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu. On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.

Pripadnik Žandarmerije je zadobio teške povrede i nalazi se u Urgentnom centru.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je u Urgentnom centru povrijeđenog pripadnika Žandarmerije koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti.

– Pripadnik Žandarmerije M.Ј. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo – saopštio je Dačić.

Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata.

– Povodom napada ispred izraelske ambasade Specijalno tužilastvo preuzelo vođenje slučaja, radi se o terorističkom aktu protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije, a postoje indicije da su povezana neka lica koja imaju veze sa Vehabijskim pokretom – izjavio je Dačić.

Policija Srbije - napad ispred Ambasade Izraela u Beogradu (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Policija Srbije – napad ispred Ambasade Izraela u Beogradu (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Ambasada Izraela: Zgrada bila zatvorena

Povodom nemilog događaja oglasila se i Ambasada Izraela ispred koje se napad na žandarma dogodio.

– Policija istražuje slučaj. Nemamo više detalja. U vrijeme događaja Ambasada je bila zatvorena, a njeni službenici i diplomate nisu bili u zgradi – navodi se u saopštenju Ambasade.

Ovako je izgledao napadač

Napadač koji je danas oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije M.Ј. (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu bio je ćelav sa bradom i imao je kod sebe kuhinjski nož, saznaje “Blic”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica” prvo je prišao žandarmu da ga pita za smjer ulice. Napadač se nakon deset minuta vratio sa samostrelom i pogodio pripadnika Žandarmerije.

Autor: sputniknews.com/RTRS

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja