Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da se dežurni javni tužilac VJT u Beogradu i javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nalaze ispred Ambasade Izarela.

Žandarma je strijela pogodila u vrat ispred ambasade gdje je bio na dužnosti obezbjeđenja.

Slučaj je kvalifikovan kao teroristički napad u Beogradu.

– Pripadnik Žandarmerije je u nužnoj odbrani, upotrijebio vatreno oružje i pucao na napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo – naveo je Stefanović.

On je dodao da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio obdukciju preminulog napadača i sve druge neophodne radnje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog slučaja.

Kako smo već pisali, danas oko 11 sati NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

– Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju – izjavio je ministar Dačić.

On je dodao da je u pitanju teroristički akti i da je u pitanju napad na ambasadu i cijelu Srbiju.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RINGIER