Euroleague Head Coaches Board Academy je arhivirana nakon sedam mjeseci vrhunskih predavanja od strane trenera i sudija svih nivoa te profesora Fakulteta sporta Beograd na čelu sa dekanom prof. dr Sašom Jakovljevićem. Program je završen odličnim četverodnevnim kongresom u Atini sa klinikama/demonstracijama visokog nivoa kao i panel diskusijama (komunikacija između učesnika utakmice, mentalno zdravlje i status/položaj igrača u modernom sportu), saopšteno je iz KK “Hunters” Prijedor.

“Bio je to fantastičan period za mene. Imao sam priliku da posjetim dva evroligaška tima, ‘Monako’ i ‘Fenerbahče’, i da se u okviru praktične nastave iz prve ruke upoznam sa filozofijom i vidim kako rade dva odlična trenera (Saša Obradović i Šaras Jaskijavičijus) zajedno sa svojim pomoćnicima, kako treniraju igrači najvišeg nivoa, ali i kako je organizovan rad sa mladima. Na kraju u Atini su više prezentacija održali stručni štabovi ‘Olimpijakosa’, ‘Real Madrida’ i ‘Makabija’, te treneri iz Evrokupa, a za kraj je ostavljeno jedinstveno i prvi put realizovano predavanje u obliku ‘dvoboja’ velikih majstora igre pod obručima Željka Obradovića i Dimitrisa Itudisa. Takođe, bila je ovo prilika da se upozna trener Toronta Darko Rajaković koji je i učestvovao u jednoj od panel diskusija”, utisci su Siniše Šolaje, trenera “Hantersa”.

Šolaja ističe da je bilo dragocjeno iskustvo učiti od najvećih u svom poslu te upoznati veliki broj kolega iz 54 zemlje.

Izvor: kozarski.com