Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor bio je dans domaćin ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću prilikom njegovog boravka u Prijedoru i obilaska bolnice i Doma za lica sa invaliditetom te razgovoru sa rukovodstvom zdravstvenim i socijalnioh ustanova sa područja grada Prijedora.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pozdravio je danas dobru saradnju Gradske uprave Prijedor sa ovim ministarstvom i sa ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite na području ovog grada radi nastavka uspješnih projekata.

Ministar je novinarima izjavio da bi idejni projekat rekonstrukcije bolnice u Prijedoru trebalo da za mjesec dana dođe u Ministarstvo o čemu se onda Vlada Republike Srpske treba izjasniti. On je dodao da to podrazumijeva i arhitektonska i rješenja o pitanju opreme.

“Vlada će se izjasniti i zadužiti svakako i bolnicu i grad u onom segmentu koji grad potpomaže cijeli ovaj projekat na dalju realizaciju. To je negdje dinamika u sljedećih, nadam se, dva mjeseca, da ćemo imati određena rješenja”, najavio je Šeranić.

On je dodao da je Prijedor, pored bolnice Gradiška, ostao vezan za dalje aktivnosti plana rekonstrukcije svih bolnica u Republici Srpskoj.

“Kolege su me upoznale sa nizom problematike dotrajalosti same opreme, ali sva oprema koja bude neophodna ulazi svakako u projekat same rekonstrukcije. Shvatam da su građani Prijedora već umorni od samih rokova i samih izjava, evo, koje sam ja sam davao po ovom pitanju, ali shvatite, rekonstrukcija i izgradnja bolnice nije kao rekonstrukcija i izgradnja bilo koje stambene zgrade. To je vrlo zahtjevan projekat”, dodao je Šeranić.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je zadovoljstvo onim što je danas čuo na sastanku rukovodstva bolnice s čelnim ljudima resornog ministarstva.

“Očekujemo da u narednim danima, kako je to ministar rekao i, naravno, direktor bolnice, bude potvrđen taj idejni projekat koji, mogu slobodno reći, je po najvišim mogućim standardima, ispunjava sve ono što je bilo neophodno, što je bilo predviđeno. Kada dobijemo zeleno svjetlo, očekujemo od Vlade podršku za raspisivanje tendera”, dodao je Javor.

Grad, a konkretno, apsolutno, što se tiče sve neophodne dokumentacije, što se tiče same izrade, mi smo se uključili, uključili smo naš Zavod za zgradnju grada, što se tiče svih ustanova, predizveća, smo se stali na raspolaganju.

Vršilac dužnosti direktora bolnice “Dr Mladen Stojanović” Miroslav Bijelić izjavio je da očekuje da će u narednih 15-ak dana završiti se idejni projekat i biti spreman da se prezentuje u Ministarstvu zdravlja, dodajući da se radi o investiciji od 140 miliona maraka.

“Imali smo više sastanaka u Ministarstvu zdravlja i sa ministrom lično. Ministar je nama potpunosti na raspolaganju kao i Ministarstvo. Evo sad imamo tu i privilegiju i čast da nas je ministar obišao, da smo odražali sastanak sa svim rukovodiocima odjeljenja gdje je mogao iz prve ruke da čuje probleme koje ima bolnica Prijedor, gdje se uključio aktivno u raspravu vezano za te probleme, ponudio neka konkretna rješenja, tako da u potpunosti imamo dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i podršku”, dodao je Bijelić.

Izvor: prijedorgrad.org