U okviru Prijedorskog ljeta izviđači Odreda “Mladen Stojanović” organizovali su Izviđački dan pod motom: “Izviđači vas zovu: Svi u prirodu”.

Oko 200 izviđača i gostiju upoznali su se sa izviđačkim aktivnostima, promovisana je knjiga Biljane Kordić “Družina iz predgrađa i ptičja zavera” i otvoren je adrenalin park sa zip lajnom i sedam prepreka.

Starješina Odreda, Ernest Badnjević predstavio je viziju izviđačkog kampa “Kapela”, a izviđač-pisac, Biljana Kordić, govorila je o svom avanturističkom romanu za tinejdžere. Tema ovog romana iz izviđačkog života je zaštita prirode i ugroženih životinjskih vrsta, posebno ptica. U razgovoru je učestvovao i lovac Dragan Zgonjanin koji je izviđačima pričao o ulozi lovaca u zaštiti zaštićenih životinjski vrsta, a dao im je i nekoliko korisnih savjeta kako da se ponašaju u šumi kad se sretnu sa njenim stanovnicima.
U večernjim satima, uz logorsku vatru, održana je izvirađačka zabava uz učešće članova kulturno-umjetničkih društava “Dimitrije Tucović” iz Beograda” i “Milan Egić” iz Brezičana.

Izvor: prijedorgrad.org