Skupština grada Prijedora odobrila je prodaju zemljišta u vlasništvu grada investitoru zainteresovanom da gradi biblioteku.

Firma “MNL nekretnine” posjeduje dio zemljišta na parceli u Ulici Vuka Karadžića iza Ugostiteljsko-ekonomske škole i zatražila je da kupi susjedna zemljišta koja grad posjeduje na ovoj lokaciji, a vode se kao školsko dvorište.

Riječ je o više parcela ukupne površine 211 metara kvadratnih u vlasništvu grada čiju vrijednost je vještak građevinsko-arhitektonske struke Boja Vučen u decembru prošle godine procijenila na 29.502 KM.

Odluku o prodaji ovog zemljišta usvojili su odbornici na junskom zasjedanju gradske Skupštine, nakon što je u februaru i aprilu bila povučena sa dnevnog reda.

U obrazloženju usvojene odluke navodi se da je planskom dokumentacijom predviđena izgradnja školskog objekta – prizemlje plus jedan sprat, kao i da su polovinom februara izdati lokacijski uslovi za izgradnju objekta kulture – biblioteke sa podrumom, prizemljem i jednim spratom.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Prijedor Gordana Vila ranije je rekla da je nekoliko privrednika ponudilo gradu idejna rješenja za izgradnju i smještaj biblioteke, ali da nijedno nije zadovoljilo kriterijume propisane pravilnicima za matičnu biblioteku koja je podstanar u Muzeju Kozare od 1987. godine.

Autor: SRNA/Srpskainfo