Fudbaleri “Rudar-Prijedora” danas su i zvanično počeli sa pripremama za novu fudbalsku sezonu u okviru Prve lige RS. Trener Vule Trivunović obavio je prozivku fudbalera, a ekipa je odradila i prvi trening. Zadržali su okosnicu ekipe, ali je iz Kluba otišao Almir Bekić, igrač na kojeg su računali, zatim Nikola Njamculović, koji se iz privatnih razloga vratio u Srbiju, a ugovor je istekao i Muji Smajiću. Od ostalih igrača, veliko interesovanje vlada za Žoela da Silvu. Vule Trivunović izjavio je da je cilj da budu bolji nego što su bili prošle godine.

„Najlakše je nešto obećati i onda samo sebi, igračima i ljudima koji vode  Klub stvoriti dodatni pritisak. Ove godine ne želimo to da radimo. Imamo kvalitetan kostur ekipe, pokazali smo prošle sezone da možemo da igramo ravnopravno sa svima, pa čak i da budemo bolji. Iskreno se nadam da ćemo sa igračima na koje možemo da računamo u novoj sezoni, biti još kvalitetniji i opasniji. Nastojaćemo smanjiti broj grešaka i bespotrebnih golova koje smo primali prošle sezone“, rekao je Trivunović novinarima na pres konferenciji. On se zahvalio igračima na fer i korektnoj saradnji i poželio dobrodošlicu novim igračima.

„Od novih igrača tu je trenutno Lazar Jovanović, izuzetno kvalitetan superligaški igrač Srbije, i Mihajlo Savanović, bivši igrač ‘BSK-a’ i ‘Borca’ iz Banjaluke. Očekujem ovih dana da nam se priključi i Srđan Modić, bivši golman ‘Borca’ iz Banjaluke i ‘BSK-a’. Vidjećemo još da li ćemo morati da tražimo napadače, jer vlada interesovanje za našeg Žoela da Silvu. U kom će to pravcu ići, pokazaće vrijeme. Mislim da ćemo i tu naći zamjenu da ćemo uspješno odreagovati“, pojasnio je trener „Rudara“.

Prvi dio priprema, ekipa će obaviti na svom terenu u Ljubiji, a sredinom jula slijedi odlazak na Zlatibor, gdje će odigrati dva meča protiv „Smederava“ i „Grafičara“, a igraće i još dvije utakmice prije odlaska na pripreme .

NOVA EKIPA  „RUDARA“

Golmani: Milan Trišić, Aleksa Trninić, Sinan Ćehić.

Igrači: Nemanja Pekija, Nemanja Raković, Harun Alibegović, Mario Sajak, Nemanja Marić, Dragan Živanović, Veljko Rauš, Mile Kovačević, Milorad Bilbija, Aleksandar Milaković, Jozef Amoa, Đani Salčin, Filip Mikić, Lazar Jovanović, Vukašin Daničić, Mihajlo Savanović, Marko Šebez, Marin Samardžić, Damjan Marković, Edin Kesić, Dejvis Vjat, Mihajlo Marinović, Žoel da Silva, Patrik Gbegbe.

Izvor: kozarski.com