Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica učestvovali su danas u aktivnostima kampanje „Lako je brzinu smanjiti“ koju realizuje Auto-moto savez u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 01. jula do 31. avgusta.

Cilj kampanje jeste povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja kroz djelovanje na svijest vozača o značaju poštovanja ograničenja brzine kretanja vozila. S tim u vezi u okviru ovih preventivnih aktivnosti na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška u mjestu Draksenić vršena je kontrola mjerenja brzine kretanja vozila i zaustavljanje svih vozila bez obzira da li su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja na tom putnom pravcu.

Svim kontrolisanim vozačima uručen je promotivni materijal sa nazivom kampanje, a policijski službenici su podsjetili vozače da je obaveza svih učesnika u saobraćaju poštovanje zakonskih propisa i da se odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosi svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika.

Na području Policijske stanice Kozarska Dubica u prvoj polovini ove godine u saobraćajnim nezgodama smrtno su stradala dva lica.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju  saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

Izvor: PU Prijedor