Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na obilježavanju stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač.

– Hvala vam što na ovaj način ne dozvoljavamo da se zaboravi, jer drugi žele da to tako bude, Da nestane sjećanje na stradale Srbe – istakao je Dodik.

Dodao je da su Srbe najviše ubijali, na njihove najveće praznike.

– Uvijek su u nama vidjeli krivce. Zar je krivac bio dječak koji se u svoje selo vratio po svog psa, pa ga zaklali? Nakon 27. godina njegovo tijelo je pronađeno u masovnoj grobnici. Za ubistvo djeteta nijedna kazna nije dovoljna, a kamo li deset godina. Mnogi nisu dočekali ni takvo priznanje. Malo je kuća u Podrinju, koje u proteklom ratu nisu zavijali u crno. Nisu birali, sve je išlo po redu, onako kako su zločinci htjeli. Upadali su u selo, palili, njihove komšije, koje su imale usađenu mržnju prema Srbima, ne samo da ih ubiju, nego da svoju mržnju ispolje na njima – dodao je Dodik.

Dodao je da je Svesrpski sabor prekretnica u svemu, te da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo.

– Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti – upozorava Dodik.

Napominje, da danas Srbi i u Republici Srpskoj i Srbiji, treba da se okupe oko Vučića, te da polako, ali žustro reagujemo na događaje.

Dodik dodaje da je uvjeren da će BiH propasti, jer ne priznaje srpske žrtve.

– Možemo živjeti u miru, ali to ne znači da ćete išta od Srpske uzeti. Malo vam je to što imate. Republika Srbija i Srpska su ukosnica onog što je naš srpski narod – dodao je Dodik.

Autor: RTRS