Iskusni krilni vezista banjalučkog BSK-a Mihajlo Savanović (30) vratio se u Rudar Prijedor posle tri ipo godine. Dres „rudara“ sa Sane nosio je od jula 2020. do februara 2021. godine u sezoni Prve lige Republike Srpske koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.
Vratio sam se da završim započeti posao. Te 2020. godine nismo završili šampionat zbog korone, a Krupa je kao trenutno prvoplasirana izborila plasman u viši rang. Želim s Rudar Prijedorom da napravim iskorak. Ambicije za napredovanjem su nam se poklopile i mislim da nisam pogrešio u izboru nove sredine. Ovo je za mene novi izazov – počeo je priču Mihajlo Savanović.
Fudbaler rođen 2. jula 1994. godine u Banjaluci ponikao je u omladinskim selekcijama Borca. Bio je u pregovorima s matičnim klubom, ali…
Rudar Prijedor je bio uporniji i konkretniji. Brzo smo se dogovorili. Drago mi je što ću sarađivati sa trenerom Vuletom Trivunovićem kojeg izuzetno cenim i poštujem. Prijedor je fudbalska sredina, Rudar Prijedor klub bogate tradicije i došao sam da pomognem u ostvarivanju takmičarskih ambicija – dodao je popularni Savan.
Ima bogato prvoligaško iskustvo. Nastupao je za Slobodu iz Mrkonjić Grada, Borac iz Banjaluke, Rudar Prijedor, Tekstilac iz Dervente, Ljubić iz Prnjavora, gradišku Kozaru i u prošloj sezoni BSK. Igrao je i za hrvatsku Marsoniju, ali i austrijski Vajdhofen.
Pred nama su pripreme u kojima moramo da budemo na maksimumu kako bi se uhvatili u koštac s prvenstvenim izazovima. Samo ime Rudar Prijedor, kada se pomene, automatski se ubraja u favorite za titulu i Premijer ligu BiH. Kažeš Rudar, misliš uspeh. Mi ćemo da radimo u miru, treniramo, igramo i od utakmice do utakmice analiziramo učinjeno. Videćemo gde će nas sve to dovesti na kraju. Verujem tamo gde je Rudar Prijedoru, po svemu, i mesto – jasan je bio na kraju Mihajlo Savanović, novo pojačanje Rudar Prijedora.

Izvor: SportDC