Veliki peh za Alvara Moratu poslije meča Španije i Francuske, zbog kog bi čak mogao da propusti i finale Evropskog prvenstva.

Španija se plasirala u finale Evropskog prvenstva nakon što je savladala Francusku 2:1, ali će selektor Luis de la Fuente imati glavobolju uoči meča sa Engleskom ili Holandijom, 14. jula u Berlinu. Razlog je bizarna povreda Alvara Morate, kapitena i jednog od njegovih najvažnijih igrača, a za koju nisu krivi ni igrači Francuske, ni sam španski napadač…

Za sve je zapravo kriva loša organizacija turnira, pošto su ponovo navijači “upali” na teren Alijanc arene, dok je u pokušaju da igrače zaštiti, jedan od radnika obezbjeđenja uklizao i tom prilikom povrijedio Alvara Moratu. Odmah je napadač pao na zemlju i uhvatio se za koljeno, a tek danas poslije snimanja znaće se više. Nema potrebe govoriti kakav peh bi bio da Španija ostane bez njega za finale Evropskog prvenstva, posebno na način kakav je zaista nezapamćen.

Selektor je pokušao da spusti loptu, rekao je da će “sve biti u redu”, dok su drugi igrači Španije, koji su razgovarali sa njim i novinarima, prenijeli da je Morata rekao “da je u bolovima”. Pogledajte nezapamćeni incident u Minhenu:

Iako je Morata postigao samo jedan gol na turniru, u prvom kolu protiv Hrvatske, njegova igra leđima i “odlaganje” na bokove u potpunosti su “otključali” dvije zvijezde – Nika Vilijamsa i Lamina Jamala. Zato nema nikakve sumnje da bi njegovo potencijalno neigranje u finalu bio veliki udar za reprezentaciju Španije.

Podsjetimo i to da je Morata veoma ljut na medije u Španiji koji su ga kritikovali tokom turnira, pa je čak razmišljao i da napusti državni tim čim se okonča turnir, ali ga je za sada selektor Luis de la Fuente smirio.

Izvor: mondo.ba

Foto: PIOTR KUCZA / IMAGO SPORTFOTODIENST / PROFIMEDIA