Čitaonicu – pričaonicu” na otvorenom organizovali su danas za mališane Dječijeg vrtića “Đurđevak” na Urijama Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ i vrtić „Radost“. Mališani koji prva slova lakše nauče iz slikovnica  i bajki bili su oduševljeni.

Vaspitač Bojana Novaković kaže da djeci svakodnevno čitaju knjige I da se na taj način stvara emocionalna veza između vaspitača i djece.

Vedrana Tošić, bibliotekar Zavičajne zbirke NB “Ćirilo I Metodije” rekla  je  da ovu manifestaciju organizuju treći put.

“Nama je prvenstveno cilj da približimo knjigu djeci, dakle da djeca u ovom uzrastu zavole knjigu, zavole čitanje, da shvate zapravo koliko je važno čitanje I biblioteka kao jedna od najvažnijih kulturnih ustanova koju treba da posjećuju tokom cijelog života”, istakla je Tošić.

“Drago nam je da oni dolaze I na ovaj način podstiču tu čitalačku naviku da se stvara kod djece, a I ljubav prema knjigama. Naši vaspitači svakodnevno čitaju knjige djeci, ali svakako I ovaj dolazak mnogo znači za našu djecu”, navela je zamjenik direktora Dječijeg vrtića “Radost” Maja Vojnović.

NB “Ćirilo I Metodije” je pripremila za mališane besplatne članske karte  koje važu godinu dana.Slijedeća pričaonica će biti održana u vrtiću “Radost” u avgustu , a planira se I saradnja sa privatnim vrtićima.Manifestacija je upriličena u okviru Prijedorskog ljeta.

Izvor: kozarski.com