Na desetodnevni boravak, u Banju Vrućicu kod Teslića i Mlječanicu, danas je otputovalo 150 prijedorskih penzionera. Udruženje penzionera iz Prijedora,već petnaest godina, organizuje banjska liječenja u banjama Srpske. Među onima koji su danas otputovali u Teslić je i Brane Kovačević, kojem je ovo prvi put da ide na liječenje u banju.

“Prvi put idem u banju zahvaljujući Udruženju penzionera. Lijepo nam je zaista. Vjerujem da će mi banja i druženje sa penzionerima prijati”, rekao je Kovačević.

Slobodan Brdar, predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera, kazao je da su u banju i ovaj put otišli penzioneri sa manjim primanjima i lošijeg zdravstvenog stanja.

“ U prilici smo da pošaljemo 110 ljudi u prvoj turi za Banju Vrućicu, a preko programa Vlade RS 40 naših penzionera u Mlječanicu. Zahvaljujući pomoći Vlade oni idu besplatno, ne doplaćuju ništa, a preko Udruženja penzionera grad plaća 50 odsto troškova, dok 50 odsto plaća korisnik. Po raspoloženju penzionera koje ispraćam vidim da postoji zadovoljstvo.  Zahvaljujemo se našem gradonačelniku i gradskoj administraciji na razumijevanju i podršci. Nadam se da će ovaj vid pomoći i ubuduće trajati”, izjavio je Brdar.

Sledeći organizovan odlazak prijedorskih penzionera na banjsko- klimatsko liječenje je 23. jula, kada će u Banju Vrućicu otputovati još 110 penzionera.

Izvor: kozarski.com