Košarkaši Srbije su uspješno završili prvu ozbiljnu provjeru pred Olimpijske igre.

Nakon Holandije, pred njima je poklekla i Francuska, koja je u Lionu poražena rezultatom 79:67 (18:23, 27:9, 15:20, 19:15).

Selektor Srbije Svetislav Pešić imao je izazov da pokrije poziciju krila, pošto u timu nije imao Nikolu Jovića i Dejana Davidovca. To se nije odrazilo na rezultat.

Pešić je i u ovom meču opet promiješao karte i isprobavao neke nove kombinacije, koje uopšte nisu izgledale loše. Opet smo vidjeli raspoloženog Nikolu Jokića, energičnog Aleksu Avramovića, odlučnog Bogdana Bogdanovića, piše Sportal.

Najbolji među “Orlovima” bio je Nikola Jokić, koji je meč završio sa 20 poena i 12 skokova. Dvocifren je bio i Bogdan Bogdanović sa 15 poena, jednim skokom i dvije asistencije. Oni su imali najveću minutažu, a uz njih je tu bio i Vanja Marinković. Njih trojica su na terenu provela nešto manje od 20 minuta.

Bez šanse su ostali Aleksa RadanovOgnjen JaramazAleksej Pokuševski i Dušan Ristić.

Što se učinka ostalih igrača tiče, Aleksa Avramović je sakupio devet poena, Marinković osam, a Ognjen Dobrić i Marko Gudurić po sedam poena, Filip Petrušev šest, Vasilije Micić pet, Nikola Milutinov dva, a u strijelce se nije upisao samo Uroš Plavšić, koji je na terenu bio osam minuta. On je uz Jokića i Petruševa bio najbolji skakač. Uhvatio je tri lopte, a Filip pet.

Sa po tri asistencija najbolji razigravači su bili Avramović i Vaselije Micić, a po dve su upisali Bogdanović i Petrušev. Jokić, Gudurić i Marinković su stali na po jednoj. Što se Francuza tiče, kod njih je bolji od ostalih bio Viktor Vembanjama sa 14 poena i 10 skokova, a dvocifren je bio i Geršon Jabusele sa 12 koševa. Novi igrač Partizana Frenk Nilikina je imao devet poena, dok su po osam dodali Evan Furnije i Matijas Lesor.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SWISH NBA/YOUTUBE/SCREENSHOT