Na aerodromu “Urije” u Prijedoru u subotu, 20. jula, po drugi put biće organizovan aeromodelarski aeromiting pod nazivom “TopFun”, koji je dio manifestacije „Prijedorsko ljeto 2024“.

Ova sportsko-zabavna manifestacija “TopFun” nastavlja tradiciju neformalnog druženja aeromodelara “Open Fly” koja je 5 godina bila organizovana na sportskom aerodromu “Zalužani” Banja Luka, u partnerskom odnosu aeromodelara  iz Banja Luka i modelarske sekcije AK “Prijedor”.

Za šest godina postojanja, manifestacija je postigla zavidan uspjeh i visok rejting u regiji. Prepoznata je kao najveća u BiH i jedna od najvećih i najznačajnijih na prostoru bivše Jugoslavije, te omiljena manifestacija u širem krugu aeromodelara, ali i onih koji su u ovome našli kao interesantan vid zabave.

Podsjećamo , prije dvije godine ova manifestacija je po prvi put organizovana u Prijedoru.

Aeromodelari su bili oduševljeni gostoprimstvom, uslovima koji se pružaju na aerodromu “Urije” kao i zanimljivostima našeg grada. Organizatori očekuju veći broj učesnika iz naše zemlje, kao i zemalja regiona Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Austrije, Crne Gore i Makedonije. Aeromitng počinje u 10 časova.

Izvor: kozarski.com