U sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru večeras je KUD „Šarenica“ organizovao i održao tradicionalni koncert pod nazivom „Sačuvajmo našu tradiciju“. Gosti su na koncertu su bila kulturno-umjetnička društva iz Gradiške, Srpca, Hrvatske, Petrova, te Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.

Ratko Lalović, umjetnički rukovodilac folklornog Udruženja građana  „Motajički vuk“ iz Srpca ističe da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv KUD-a „Šarenica“.

„Ovo nije naša prva saradnja. Mi smo mogu reći jedni od najbliža dva društva i svake godine izabremo bar dva datuma u toku godine kada posjećujemo jedni druge i na taj način njegujemo i prijateljstvo, a i svakako sve ono što to druženje prati“, rekao je Lalović.

Milana Lukić rukovodilac KUD-a „Šarenica“ iz Prijedora  kaže da se društvo domaćin večeras predstavilo sa igrom „Potkozarje“, a predstavio se i orkestar i članovi ansambla, kao i folklorna sekcija iz Trnopolja i Garevaca, koji su po prvi put bili na sceni.

„Festival sam je osmišljen upravo igrama iz naših krajeva širom Republike Srpske, jer je poenta svega da sačuvamo našu tradiciju“, rekla je Lukić.

Izvor: kozarski.com