Nakon pet dana sjajnih utakmica na turniru u malom fudbalu 3X3, sinoć su na terenu ispred Gimnazije “Sveti Sava” odigrani poslednji susreti osmine finala, četvrtfinala i finale u kojem su se sastale ekipe iz Gradiške i Banjaluke. Pobjednik turnira je ekipa “Peti Neplan” iz Gradiške. Oni su rezultatom 5:3 savladali  ekipu “Lauš” iz Banja Luke.

“Pohvalio bih organizaciju turnira. Sve je bilo vrhunski od terena, turnira, publike i utakmica. Mislim da se dobro pokazao ovaj turnir i da će ovo preći u jednu tradiciju, ne samo u Prijedoru, već i u drugim gradovima širom Republike Srpske”, rekao je Dragan Francuz, kapiten ekipe “Peti Neplan “.

Radenko Žutić iz  ekipe “Lauš” iz Banjaluke, rekao je da je turnir protekao u fer i korektnoj borbi. Čestitao je ekipi “Peti Neplan” na osvojenom prvom mjestu i najavio dolazak svoje ekipe i naredne godine.

Veliki broj gledalaca pratio je ovogodišnji turnir. Ognjen Gavranović, jedan od organizatora turnira, rekao je da zadovoljan kvalitetom igre svih ekipa. Cilj je da ovaj turnir postane tradicionalan.

“Konkurencija je bila odlična. Svi su imali priliku da pokažu svoje fudbalsko umijeće. Drago mi je što smo imali ekipe iz drugih gradova. Učestvovalo je ukupno 36 ekipa.Pored Prijedora, tu su bile ekipe iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Teslića i Brčkog. Istakao bih  značajnupodršku grada Prijedora, gradonačelnika Slobodana Javora, načelnika za sport Aleksandra Milješića i sponzora  koji su prepoznali ono što smo mi radili. Nadam se da smo opravdali očekivanja i da će naša saradnja trajati i u narednim godinama”, rekao je Gavranović.

Nagrade najuspješnijima na turniru uručio je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije . On je čestitao svim učesnicima, pobjedničkim ekipama i organizacionom odboru, na sjajnom fudbalu i odličnoj organizaciji turnira.

“Grad želi da podržava sport i želi da naši mališani uživaju u ovakvim momentima, kao što je bio ovaj turnir. Ovo je bila divna manifestacija koju smo podržali ove godine i podržavaćemo ga i u budućnosti. Turnir je uvršten u “Prijedorsko ljeto”. Nismo znali kako će to izgledati u početku, ali moram da kažem da su momci iz FK “Kozara” zaista bili na visini zadatka i da su opravdali sva naša očekivanja”- izjavio je Milješić

Pobjedniku turnira uručena je novčana nagrada od 3000 KM a drugoplasiranoj ekipi 1000 KM.

Izvor: kozarski.com