Ernad Menković iz Prijedora je svoju novčanu nagradu u iznosu od 500 KM za pobjedničku fotografiju u okviru projekta “Prijedor-slika moga grada” koji je sproveo Omladinski savjet Prijedor, poklonio Udruženju “Spas” koje brine o napuštenim psima. “Odlučio sam da učestvujem u akciji i pošaljem sliku grada. Skupljali su se lajkovi za fotografije 30 dana na fejsbuku i instagramu. Ja sam pobijedio i odlučio da poklonim novčanu nagradu u iznosu od 500 KM Udruženju ‘Spas’ koje brine o 600 pasa. Danas sam ih obišao, uručio im novac i uvjerio se da psi imaju sve uslove zahvaljujući angažovanju troje ljudi. Volio bih da se i drugi uključe i da pomognu koliko mogu na bilo koji način”, izjavio je Menković za “Kozarski vjesnik”.
Dodaje da su mu iz Udruženja “Spas” rekli da će za njegov novac kupiti 33 vakcine za pse. Ističe da je oduševljen onim što je vidio tokom svoje nenajavljene posjete azilu, te da su posebno veseli bili psi koji su ga razigrano dočekali.
Ovaj mladi Prijedorčanin dokaz je da još uvijek ima onih kojima novac nije na prvom mjestu i da su solidarnost i humanost moćniji od materijalnog.

Izvor: kozarski.com