“ŠA fest“ u Prijedoru počinje danas u 19.00 časova otvaranjem izložbe plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu.

Izložba će biti postavljena u „Art kutku“ ispred Galerije „Sreten Stojanović“. U samoj Galeriji biće otvorena izložba grafičkog dizajna bivše Jugoslavije „Yugo Logo“.

Istovremeno, na Malom gradskom trgu počeće „ŠA kids“ program za mališane. Nastupiće „HAOS animatori“ i zvijezde Đurđevdanskog festivala iz Prijedora. U „Antistres zoni“, u parku u Starom Gradu, večeras od 20.00 časova stand-up nastup održaće Neša Bridžes, a nakon njega nastupiće Rambo Amadeus sa jedinstvenim koncertom nazvanim „Tibute samom sebi“.

– Sve je spremno. Kao i prethodna četiri puta, očekuje nas sjajan program za sve generacije. ‚ŠA fest‘ i ovaj put u Prijedor donosi talase dobre energije. Pretvara grad u pozornicu na otvorenom, gdje se muzika, teatar i likovna umjetnost isprepliću, čineći ulice živim platnom na kojem se iscrtava nova slika kulture -ističe predsjednik Udruženja „ŠA fest“ Goran Krivić.

Festival se nastavlja u četvrtak, 25.7. Već od 10.00 časova u „Antistres zonI“ počinju ekološke, muzičke i radionice joge. Naveče nastupa beogradski bend „Buč kesidi“, a nakon njih DJ Dejan Milićević. U „ŠA kids“ zoni ponovo će nastupati „HAOS animatori“ i zvijezde Đurđevdanskog festivala.

U petak i subotu, 26. i 27. jula, u Ljetnoj bašti u “ŠA Live” programu nastupaju velike regionalne zvijezde. Petak je rezervisan za Partibrejkers, Sunshine, Artan Lili, Bigru & Paja Kratak i Eho Radar. U subotu nastupaju Dubioza kolektivEdo Maajka, Atheist Rap, Grin Bulz i Motherfunky  

Ni ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svjetski poznate DJ-eve. U „Elektro park“ zoni festivala u Starom gradu do ranih jutarnjih časova držaće vas budnim Ian Pooley, Alexander Kowalski, Marta, Dejan Milićević, Dejan Milosavljević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Level7el i mnogi drugi.

ŠA Fest i ove godine podržavaju republičke institucije i Grad Prijedor, dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj festivala.

– Ovaj festival je definitivno brend Prijedora i nešto što obilježava festivalski dio muzičke scene u našem gradu i mi smo ponosni na to. Uvijek je sjajna saradnja sa ljudima iz ‘ŠA Festa’ i grad Prijedor je i ove godine odlučio da podrži ovaj festival, kao što će to činiti i ubuduće – rekao je načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić.

Generalni sponzor je “Jelen pivo”. “ŠA fest je više od običnog muzičkog festivala i sigurno je jedan od simbola grada Prijedora i mi smo prepoznali značaj ovog festivala i divno nam je bilo da pratimo njegov ikako konceptualni , organizacioni tako i programski rast”, rekao je predstavnik „Jelen piva“ Goran Nišić.

Osim „Jelen piva“ i Grada Prijedora, „ŠA fest“ podržali su i „Tropik“, „Red bul“, „Vivoa voda“, Turistička organizacija grada Prijedora, „NLB banka“, „Austronet“, „Mira“, „Ai džin i Gazdina rakija“ i „Arselor mital“.

Generalni medijski pokrovitelj je „Free radio“ Prijedor, a pokrovitelj „Srpska info“.

Detaljan program „ŠA festa“ možete pronaći na ovom linku.

ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Autor: Srpskainfo

FOTO: ŠA FEST