Peti Memorijalni art festival “ŠA Fest” počeo je u Prijedoru otvaranjem dvije izložbe.

Galeriji „Sreten Stojanović“ postavljena je izložba grafičkog dizajna bivše Jugoslavije „Yugo Logo“, a ispred Galerije posjetioci mogu pogledati izložbu plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu.

Takođe, na platou ispred Galerije, u “Art kutku”, organizovana je slikarska radionica za najmlađe. Novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali su osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost.

„Antistres zoni“, u parku u Starom Gradu, nastupio je novosadski stand-up komičar Neša Bridžes, a poslije njega  Rambo Amadeus sa jedinstvenim koncertom nazvanim „Tribute samom sebi“.

Na Malom gradskom trgu održan je „ŠA kids“ program za mališane. Nastupili su „HAOS animatori“, koji su djeci pružili edukativno-zabavni program, u kojem nije nedostajalo igre, plesa i smijeha, ali ni – robota. U “ŠA kids” programu održan je i koncert zvijezda Đurđevdanskog festivala iz Prijedora.

Drugi dan “ŠA festa”, četvrtak 25.7, obilježiće koncert beogradskog benda “Buč Kesidi” u “Antistres zoni” u Starom gradu. Nakon koncerta, za afterparty zadužen je DJ Dejan Milićević. Tokom dana na istom mjestu održavaju se ekološke i muzičke radionice.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

“ŠA fest” ove godine ne bi bio moguć bez podrške institucija Republike Srpske i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj festivala. Generalni sponzor festivala je „Jelen pivo“. „ŠA fest“ podržali su i „Tropik“, „Red bul“, „Vivia voda“, Turistička organizacija grada Prijedora, „NLB banka“, „Austronet“, „Mira“, „Ai džin i Gazdina rakija“ i „Arselor mital“.

Generalni medijski pokrovitelj je „Free radio“ Prijedor, a pokrovitelj Srpskainfo.

Autor: Srpskainfo

FOTO: ŠA FEST