Peti Memorijalni art festival “ŠA Fest” nastavljen je u četvrtak nastupom rok benda „Buč kesidi“ u festivalskoj „Antistres zoni“. Pančevački dvojac furioznom svirkom oduševio je rasplesanu publiku, pruživši jedan od najboljih nastupa „ŠA festa“.

Nakon „Buč kesidija“, na afterpartiju, nastupio je beogradski DJ Dejan Milićević, jedan od pionira tehno scene u Srbiji, nastavljujući da isporučuje plesne ritmove.

Nešto ranije tokom dana u „Art kutku“, ispred Galerije „Sreten Stojanović“, održana je još jedna likovna radionica za djecu, na kojoj su novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost.

Posjetioci ispred Galerije i dalje imaju priliku da vide  izložbu plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu, a u samoj Galeriji izložbu grafičkog dizajna bivše Jugoslavije „Yugo Logo“, a tu su i bili i članovi Udruženja „Neven“, udruženja djece sa posebnim potrebama koji su svojim vrijednim rukama izradili suvenirske magnete samo za ŠA Fest.

„Antistres“ zona bila je u znaku muzičkih i ekoloških radionica koje su održali članovi Centra za životnu sredinu i Muzički atelje Rock simfonija.

Na malom gradskom trgu ponovo je održan „ŠA kids“ program za mališane. Nastupili su „HAOS animatori“, koji su djeci pružili edukativno-zabavni program, u kojem nije nedostajalo igre, plesa i smijeha, ali ni akrobacija.

Glavni Muzički dio programa “ŠA festa” počinje večeras kada će u “ŠA live” zoni u Ljetnoj bašti nastupiti Partibrejkers,  Sunshine, Artan Lili, Bigru & Paja Kratak i prijedorski Eho Radar.

U „Elektro parku“ u Starom gradu za ples do ranih jutarnjih sati biće zaduženi legendarni njemački DJ Ian Pooley, kao i Marko Milosavljević, Kobaya, Danijel Kević i Wade Newhouse.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

ŠA Fest