Na „ŠA live“  stejdžu  rok i hip-hop; na „Elektro  park“ stejdžu svjetski i regionalni DJ-evi

Peti Memorijalni art festival “ŠA Fest” nastavljen je juče kada je počeo i glavni muzički dio festivala. U „ŠA live“ programu u Ljetnoj bašti nastupili su „Partibrejkers“, „Artan Lili“, „Sunshine“, Bigru i Paja Kratak i prijedorski „Eho radar“.

“Super. Neka ovaj festival opstane. U ovim teškim vremenima zaslužio je da opstane svojim kvalitetom, masovnošću. Dobra je organizacija, dobri su momci””, kaže pjevač “Partibrejkersa”, Zoran Kostić Cane.

“Sve je bolje i bolje. Vidim da je čitav grad uključen i postaje kulturni centar za vrijeme festivala. Vidim da ima i dosta dešavanja za klince. Puno mi je srce i vrlo rado dolazimo”, ističe pjevačica “Artan Lilija”, Romana Slačala.

U „Elektro park“ zoni u Starom gradu plesni ritmovi odjekivali su do ranih jutarnjih časova. Zvijezda večeri bio je njemački house DJ Ian Pooly. Osim njega, nastupili su i Marko Milosavljević, Kobaya, Danijel Kević i Wade Newhouse.

Posjetioci ispred Galerije “Sreten Stojanović” i dalje imaju priliku da vide izložbu plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu, a u samoj Galeriji izložbu grafičkog dizajna bivše Jugoslavije „Yugo Logo“.

Muzički dio programa “ŠA festa” nastavlja se večeras u “ŠA live” zoni u Ljetnoj bašti i “Elektro parku” u Starom gradu. U Ljetnoj bašti nastupaju “Dubioza kolektiv”, Edo Maajka, “Atheist Rap”, “Motherfunky” i “Grin Bulz”. Program počinje u 20.00 časova.

Na „Elektro parku“ u Starom gradu program počinje u 22.00 časa. Glavna zvijezda je njemački tehno DJ Alexander Kowalski, a osim njega nastupaju i Marko Tomić, Siniša Tamamović, Marta i Level7el.

U “Antistres zoni” u Starom gradu biće održane radionica “Sve boje muzike” predavača Aleksandre Kuzmanović i promocije romana “Poslije zabave” Steve Grabovca, za koji je dobio NIN-ovu nagradu.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Ša Fest/prijedor24h