Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor čestitao je danas sveštenstvu episkopije bihaćko-petrovačke i manastira Klisina, te svim pravoslavnim vjernicima Svetu velikomučenicu Marinu i poželio da se i narednih godina vjerujući svijet okuplja u što većem broju.

On je prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Klisina kod Prijedora.
“Posebno raduje što se na ovaj veliki i značajan datum za ovaj manastir okupi veliki broj vjernika, vjerujućeg naroda i što smo se svi zajedno sabrali sa najboljem mogućim namjerom da obilježimo ovaj veliki i značajan datum i isto tako da pošaljemo poruku da smo svi mi itekako okrenuti vjeri pravoslavnoj i bogu”, rekao je Javor novinarima.
On je naglasio da istorija okuplja na velike datume i izrazio ponos i zadovoljstvo što grad Prijedor vodi računa o svojim svetinjama, manastirima, crkvama.

“Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu zajedno sa našim sveštenstvom, a zahvaljujući igumanu ovog manastira zajednički smo počeli da gradimo ovaj prelijepi objekat trpezarije. Ponosan sam što je grad Prijedoru učestvovao u početku građenja. Meni je pripala velika čast da budem kum i siguran sam da ćemo svi zajedno, uz božiji blagoslov, da izgradimo ovaj objekat”, dodao je Javor.
On je zaključio da je obaveza svih prvenstveno da se vodi računa o crkvenim objektima, ali isto tako i da grade novi.
“Upravo to jeste i poenta. Sve ovo što radimo je da ostavimo mladim generacijama objekte kao što su i ovaj manastir, ali, naravno, i crkveni objekti. Siguran sam da ćemo svi zajedno u narednoj godini uspjeti da završimo započeto”, istakao je Javor.

Izvor: prijedorgrad.org