Finalnom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe KK “Lijevče KGH” iz Aleksandrovca i zagrebački  “Farma Klasik” uspješno je završen još jedan  turnir u basketu FIBA 3×3 “Prijedor 2024” koji je prethodnih dana na Trgu majora Zorana Karlice okupio veliki broj Prijedorčana, ljubitelja basketa. U izuzetno napetoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja, slavila je ekipa  iz Aleksadrovca.

” Jedna lopta je odlučila na kraju u našu korist, ali to je basket i u dva napada se sve okrene. Ekipa je mlada na okupu i mislim da je vrijeme pred njima “, rekao je član pobjedničke ekipe Stefan Milošević koji je kod rezultata 19:19 šutirao pobjednički koš.
” Moram da pohvalim organizaciju i nekako je sve ljepše igrati ovdje”, dodao je Milošević.
Pored njega , članovi ekipe pobjednika su i Aleksandar Radukić, Nedim Mustafica i Nikša Milunović.
” Takva je igra, izgubili smo u finalu nesretnim košem, a inače jako je dobar turnir, dobro organiziran i dobra atmosfera i pune tribine” , rekao je Jakov Jacović član ekipe “Farma Klasik” iz Zagreba.
Drugoplasiranoj ekipi nagradu je uručio ministar rada i boračko- invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić , a pobjedničkoj ekipi gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. On je dodao da je ova takmičarska noć pokazala da je Prijedor grad kulture, obrazovanja, ali i grad sporta.
” Meni je drago što je grad Prijedor bio domaćin ovog izvanrednog turnira i ponosni smo što smo četvrtu godinu za redom bili domaćini. Ove godine smo otišli i korak dalje, imali smo 12 ekipa od kojih tri iz Hrvatske, a ostale iz Republike Srpske. Podigli smo ljestvicu iznad kada je u pitanju organizacija jer smo imali i direktan prenos na kanalima regionalne Arena sport TV i naš turnir mogli su posmatrati ljubitelji ove igre i u regiji”, rekao je Javor.

Nikola Marin, predsjednik Omladinske organizacije ” UM” organizatora ovog turnira  rekao je da je na turniru učestvovalo, pored 12 seniorskih i 11 ekipa mlađih kategorija raspoređenih u dvije grupe.
” Spektakularnim finalom završen je turnir i zahvalio bih se svim sponzorima koji su prepoznali ovaj događaj i pomogli nam u njegovoj organizaciji , Gradu Prijedor koji je i ove godine bio generalni pokrovitelj , kao i gradonačelniku Slobodanu Javoru koji nam je pružio podršku u organizaciji ovog turnira”, rekao je Marin.

Ovaj sportski događaj dio je “Prijedorskog ljeta”.

Izvor: kozarski.com