Policija u Prijedoru uhapsila je državljanina Švedske D.B. zbog sumnje da je skrivio nesreću u kojoj je povrijeđen motorista, nakon koje je pobjegao.

Slučaj je policiji prijavljen juče oko 18.20.

Tokom uviđaja utvrđeno je da se nesreća dogodila u ulici Slavka Rodića u Prijedoru, te da je nesreću skrivio tada nepoznati vozač.

– Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica identifikovali su D.B. državljanina Švedske koji je upravljajući vozilom „mercedes“ prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj je motociklista D.K. iz Prijedora zadobio lakše tjelesne povrede. Istog dana oko 23.30 D.B. je lišen slobode- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će nakon kompletiranja predmeta protiv D.B. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći zaprijećena je maksimalna kazna do godinu dana zatvora.

Autor: Nikola Morača/Srpskainfo