Usljed visokih dnevnih temperatura na području sjeverne i istočne Bosne, te Hercegovine na snazi je narandžasto, a u ostatku Bosne i Hercegovine žuto upozorenje.

Tako se na prijedorskom području očekuju maksimalne dnevne temperature oko 37 stepeni, ali isto se odnosi i na mostarsko područje na kojem će u pojedinim dijelovima temperatura biti oko 37 stepeni.

Na višegradskom području prognoziraju se maksimalne dnevne temperature oko 36 stepeni, a na sarajevskom, tuzlanskom, banjalučkom, fočanskom i trebinjskom području oko 34 stepena.

Istovremeno, na livanjskom području očekuju se maksimalne dnevne temperature oko 32 stepena.

Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature vazduha. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 28 i 34 stepeni, na jugu zemlje do 37 stepeni, prenosi Bosnainfo.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

Autor: Srpskainfo